Värme och goda vänner på middag

Igår var det en riktigt varm dag. Dessvärre fick vi inte så mycket is i fredags, eftersom ismaskinen krånglade, men vi bestämde oss för att genomföra vår middag med goda vänner, som inte varit till Brändskär på flera år ändå. Det var tur det, för trots att vinet inte var iskallt, så hade vi en riktigt trevlig kväll. Till förrätt hade Mats gjort en smörgås med Malaxlimpa, Mats egen kallrökta öring, Skagenröra och rom. Den var suveränt god, tycker jag.
 Det misslyckades lite med fotografiet, men det kanske syns vad det är, trots min skugga. Till varmrätt hade vi förberett potatissallad, halloumisallad, vanlig grönsallad, en sås med creme fraiche, gräddfil, senap, rödlök och salt och peppar. Ovanpå var det basilika och persilja.  Sen hade vi också grillspett och champinjoner med bacon. Det var perfekt att kunna ta fram allt bara, medan Mats grillade. Det var också roligt att kunna gå ut och plocka basilika, persilja och sallad från vår egen lilla odlingslåda.
 
 
 
 
 Halloumisalladen var nog min favorit. Till efterrätt blev det chokladfudgekaka. Jag behöver väl inte nämna hur god den var. 
 
 Det var en fin kväll. Helge undersökte våra vänners båt medan vi åt, så han hade också sysselsättning. 

Kommentarer

Populära inlägg