Finlands Självständighetsdag

Vi är lediga idag, eftersom det är Finlands Självständighetsdag. Vi är också lediga i morgon, så det är helt underbart med fyra lediga dagar i rad, så här i slutet av terminen, när vi bara blir allt tröttare. Vi tog Helge med oss och åkte till Kumlinge i går. Vi åt tacos till middag och njöt av att bara ta det lugnt. Helge älskar att vara på Kumlinge också, detta är hans hem. Det är så synd att han avskyr att resa, så vi kan bara ta med honom när vi har lite längre ledigheter. I morse tog vi i alla fall Scanticen och åkte hit till Brändskär.
Det är en fantastisk dag i dag, så vacker.
Det är så sent på året, att solen ligger riktigt lågt. Vi satte oss i alla fall på södra sidan och njöt av det soliga vädret. Vi värmde lite glögg, efter att vi tänt brasan i huset, och bastuspisen. När bastun var varm badade vi. Det var helt underbart skönt. Vattnet är inte så varmt nu, direkt, och nu simmar vi inte, utan doppar oss, utan att blöta håret. Eller jag doppar inte håret, ska jag väl skriva. Mats har så kort hår, så det spelar ingen roll om han blöter det, medan jag sitter i timtal och fryser om håret är vått. Det var halt på bryggorna idag, och halare blev det på badbryggan, när den blev våt.
Det var skönt att bada, och nu ska vi snart göra hamburgare och grilla dem till middag. Vi ska se på självständighetsbalen på Yles Arenan sen.

Kommentarer

Populära inlägg