lördag 3 november 2012

Älgkött

Bild från i morse när vi gick upp:
Igår var Mats i slakteriet och styckade hela dagen. Han kom hem först på kvällen och gick dit kl. 8 på morgonen, så nog är det lite jobb med det också. De var dessutom ganska många som var med. Vi frös in allt utom det som skulle malas i går kväll. Det tog en stund det med, men jag tycker att det är roligt att arbeta med det. Jag lade en massa knotor och revben i en stor kastrull med morötter, palsternacka, kålrot, lök och vitlök och lät det puttra hela natten. Sen har jag börjat reducera resten. Det är eftermiddag nu och det kokar fortfarande:
Det blir fin buljong sen! Vi har packat allt malet kött idag som Mats for och malde i morse. Det ser oredigt ut i frysen, men det är för att vi måste frysa i omgångar och lägga det ofrusna ovanpå det frusna. När allt är fruset stuvar jag om sen. Det känns bra med mycket kött i frysen och ved i ladorna när vintern kommer!
Kött blir inte mer ekologiskt än så här!

4 kommentarer:

  1. Vi är verkligen lyckligt lottade som har tillgång till naturen på detta viset! Ekologiskt och närodlat :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det måste man ju verkligen säga! :-)

    SvaraRadera
  3. åhh ..och jag som inte har nån skog ,får inget sånt .Finns det nån som säljer ?
    får det inte säljas?

    SvaraRadera
  4. Det får nog säljas nu för tiden, men de flesta behåller nog allt kött för eget bruk.

    SvaraRadera