Båtresa i Åbolands skärgård

Nu har vi kommit hem igen, efter en sexdagars resa med båten. Vi for iväg mot Kökar på måndag eftermiddag, och kom hem idag (lördag) eftermiddag. Det har varit roligt och intressant och vi har sett många vackra platser. Mats och jag var i vår båt och våra bekanta var i en annan båt. Här är en bild av den andra båten, tagen 13.6.: Här är första anhalten på måndag natt, det är i Kökars skärgård. Jag kan ju säga att det inte var speciellt varmt första natten, men det blev bättre varje natt. På tisdag morgon bar det av mot Utö. Vi hade jättefint väder. Vi såg åtminstone sex sälar som stack upp huvudet när vi for förbi. Jag tyckte verkligen om Utö, det var en speciell plats, verkligen vacker och omskött. Här är lite bilder från Utö: Vi for mot Jurmo efter att vi gått runt Utö. Jag tyckte att Utö var finare än Jurmo först, för jag tyckte inte att "byn" var speciellt fin, men naturen på Jurmo är ju fantastisk, det är den verkligen. Så jag måste säga att båda öar har sin charm. Här är lite bilder från Jurmo. Vi kom ju dit på kvällen. På morgonen var det dimma som varade halva dagen, så vi blev där längre än vi hade tänkt, men det betydde ju att det fanns tid att gå omkring lite, vilket var intressant. Vi hyrde bastu och badade turvis. Det var en jättefin bastu med vacker utsikt. När det äntligen klarnade gav vi oss iväg mot Bengtskär. Vi åkte ju så sent från Jurmo att det inte var någon idé att åka dit på onsdagen, så vi åkte till en liten vik vid Snoldö. När Mats var i flottan brukade de åka dit och gömma sin båt under kamouflagenät och tillbringa natten där. Det var väldigt skyddat, så det var bra, eftersom det blåste lite. Det var dimmigt och kallt på natten och även på morgonen, men vi gav oss iväg mot Bengtskär i alla fall. Det klarnade, och blev fint. På väg mot Bengtskär gick vi iland i Rosala. Där såg det otroligt skräpigt och fult ut, men det fanns en liten butik, som var väldigt fin och snyggt dekorerad, så helhetsintrycket var positivt ändå. Vi åkte sen iväg mot Bengtskär, men det blåste ganska mycket, så vi fick vända. Vi bestämde oss för att åka till Dalsbruk istället. Vi sov i småbåtshamnen, och den var verkligen bra. Det fanns bastu och i närheten en Sale, samt apotek och till och med en "Pub Niska". Den gick vi till, och fick väldigt goda pizzor. Här är lite bilder från Dalsbruk: Vi åkte från Dalsbruk mot Korpo, men övernattade vid en ö som heter Västra Båtskär. Det var en perfekt plats. Inga båtar kom förbi och det var väldigt skyddat. Dessutom var det vackert. Här är lite bilder därifrån: Här är bilder från dagens resa, vi har haft jättefint väder, och nästan vindstilla, fast det har varit regnsjukt och molnigt:

Kommentarer

  1. Kul resa ni gjort. Tråkigt men delvis sant om Rosala också. Tyvärr är det endast den delen av byn som många ser. 50 m efter kommer en välskött del av byn som ligger så perfekt vid vattnet. Ni skulle säkert ha fått kaffe om ni gått hem till oss (ca 150 m) längre fram från butiken....

    // Carola

    SvaraRadera
  2. Hej Carola! Det var synd att vi inte visste att det fanns andra delar av byn, men affären vägde upp det första intrycket med råge i alla fall! Vad synd att vi inte visste att ni var så nära, det skulle varit trevligt att se hur ni har det där!

    SvaraRadera
  3. Bilen på min FB sida är utsikten från vårt hus och det känns ju som något helt annat än att vända blickan längre söderut. //Carola

    SvaraRadera
  4. Jag ska se på bilden på din FB sida. Man kan ju nog säga att det finns vackrare och sämre sidor på alla ställen. När man kommer till norra färjfästet här, ser det väl inte heller så fantastiskt lockande ut, även om det har blivit mycket bättre! Som första intryck kan det ju nog finnas finare platser.

    SvaraRadera
  5. Nu har jag sett bilden, det ser ju verkligen jättefint ut, så det är synd att besöksbryggan inte är där! :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg