söndag 13 mars 2016

Teaterresa

Vi åkte till Kumlinge i fredags, men i lördags morse parkerade vi bilen vid färjfästet och klev ombord på Knipan. Vi åkte med goda vänner till Åbo i deras bil. Vi har ganska länge planerat att åka och se på Stormskärs Maja på Åbo svenska teater. Vi har ju sett på den åländska uppsättningen, men tyckte ändå att det skulle vara roligt att se på den finlandssvenska också. Vi hann äta lunch när vi kom till Åbo först. Vi har aldrig varit på Åbo svenska teater förut, så det var verkligen roligt att få se hur den ser ut.
Vi tyckte att det var en intressant och nytänkande uppsättning, men att det kändes konstigt att de pratade finlandssvenska i stället för åländska. Det var över hundra ålänningar i publiken. Efter teatern gick vi till vårt hotell, anrika Hamburger börs. Det passade bra ihop med att gå på teatern, som också är en anrik institution. Denna utsikt hade vi från fönstret, torget i Åbo, så ganska centralt.
Rummet var fint och hotellet fint, så vi var nöjda. Vi hade tänkt äta i hotellets restaurang på kvällen, men lantisar som vi är, hade vi aldrig kunnat föreställa oss att det skulle vara så fullt med folk överallt. Det var två timmars väntetid...inget för oss, vi var hungriga. Vi letade lite innan vi hittade en restaurang som inte var fullsatt, i en källare en bit från torget. Jag provade carpaccio för första gången.
Det blir inte sista gången heller, det var ju infernaliskt gott. Till varmrätt åt jag grillbiff, så det var väl inte så spektakulärt, men också gott. Efter maten hade vi tänkt dricka ett glas vin i baren under hotellet, för klockan var ju nästan 23.00, men det gick inte, för det fanns fortfarande inte några sittplatser. Som tur var hade vi köpt skumvin på dagen, så vi gick till vårt rum och drack ett glas där istället. Det gick bra det med. Vi fick en mycket bra och god frukost på Hamburger börs också, innan vi lämnade Åbo i morse. Vi konstaterade att det är roligt att åka till en storstad ibland, men nog är det skönt att kunna åka därifrån också. Det är för mycket folk och trafik för att vara trevligt i längden. Nästa gång vi åker till Åbo ska vi prova ett annat hotell och då planerar vi att gå på Sjöfartsmuseet, men vi får se när det blir.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar