söndag 25 december 2016

Jul

Det har varit en hektisk månad. Det har varit skönt att kunna ta det lite lugnt nu. Dagen före jul städade vi och pyntade. Vi tog in granen och klädde den.
Det är toppen av den stora granen vid garaget i Lemland. Den är så fin, tycker vi. Vi hade gäster på kvällen före julafton och jag hade köpt det mesta på Fina fisken igen. Vi hade inte tid och ork att laga julmat. Vi var däremot mycket nöjda med maten. Efteråt drack vi glögg och tog det lugnt. Flaskan är så vacker.
Igår, på julafton kom goda vänner hit och drack glögg. Mats lagade skinkan under tiden. När våra vänner gått hem till sin julmiddag griljerade Mats skinkan och vi åt den varm. Det har blivit en tradition för oss. Det är så gott med varm skinka. När vi äter den kall sen smakar den också lika gott, men annorlunda. Idag har vi promenerat i skogen. Vi har gått där när det har varit älgjakt, men jag har aldrig promenerat där förut. Jag blev förtjust i denna lada.
Vackra luckor.
En närbild av det vackraste gångjärnet.
Vi hade så fint väder.
Vi kände oss skönt trötta efteråt. Nu har vi badat bastu, vilket var underbart. Idag ska vi äta skinka och Janssons frestelse. Vi äter lite olika julmat varje dag, istället för alla sorter på en gång. Man mår bara dåligt då, och eftersom det bara är vi två, så kan vi göra som vi vill. Jag ser redan fram emot morgondagens promenad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar