lördag 13 oktober 2012

Brobygget framskrider

Idag åkte vi till Brändskär ganska tidigt. Vi har jobbat hela dagen. Jag har spikat sextumsspikar med en slägghammare och Mats har grejat med annat. Slägghammare och spik:
Islagen spik:
Som kvinna märker man ju att man är svagare, det är bara så. Därför är det lätt att tro att man ska ta den minsta yxan om man ska hugga ved, eller en lätt hammare om man ska spika. Man ska göra tvärtom, bara så att ni vet. Ta en yxa som är så tung att du knappt kan lyfta den och svinga den bakom ryggen. Sen har man ordentlig kraft av själva tyngden när den landar på vedklabben. Detsamma gäller för sextumsspik. De är nästan omöjliga att spika med en vanlig lätt hammare. Om man tar en slägghammare som man knappt orkar lyfta och använder den så kanske man har en chans. Dagens råd från mig! :-) Här kommer bilder av själva brobygget. Det börjar ju synas vad det ska bli så småningom.
Det var ännu en vacker och vindstilla dag ute på sjön idag. Tänk vad ofta man aldrig är ute på sjön på hösten och ändå är det så otroligt fint den här tiden. Nu ska vi bada bastu och laga mat i lergryta. Det ska bli älgstek med blomkål och andra grönsaker. Det ska bli gott.

2 kommentarer: