måndag 7 januari 2013

Prästesbergen

Idag var det första skoldagen efter jullovet. Alla har varit sega och trötta, men som tur är fick eleverna sluta tidigare och vi lärare hade planering inför terminen. Det var ganska bra att ha det första dagen, faktiskt. Efter skolan kände jag att jag ville röra på mig lite. Det är ju faktiskt ljust längre nu, det märks redan och det gör att jag vill komma ut och röra på mig lite mer än vanligt och särskilt i naturen. Jag gick upp ovanför oss där vandringsleden går fram. Bergen är vackra och utsikten fantastisk. Jag gick en bra bit, men sen måste jag börja gå tillbaka, för jag ville ju hem innan det skulle mörkna. Jag tänkte medan jag gick där att många undrar hur man står ut här på vintern, men det är ju nog skönheten bland annat som gör att man inte bara står ut utan tycker om att bo här. Man kan ju önska ibland att det fanns en pizzeria eller ett café, eller att affären skulle vara öppen alla dagar, men det får man ju ta. Det är så mycket folk på sommaren och servicen är ju bättre, men nog är det ju skönt när det inte är så mycket folk överallt också, så är det bara. Här är lite frostbilder:
Ljung:
Tuschlav växer överallt här uppe. Här är stenen full. Det ser vackert ut.
Det blev en fantastisk solnedgång också medan jag promenerade.
Solen sken på träden när jag gick tillbaka. Ljuset kändes nästan som på sommaren när kvällarna är riktigt långa.
Det fanns många vattenpussar som liknade denna. Det verkar finnas stenar i de flesta, som gör att det blir sådan här sprickbildning. Det är väldigt fint.
Man har också en fantastisk utsikt från Prästesbergen. Här ser man Delet. Går man närmare Vårholmsbötet så kan man också se åt andra hållet och från Vårholmsbötet ända till Lappves.
Det är en oerhört fin vandringsled och vi går den ofta, ibland hela och ibland kortare delar, men vacker är den och utsikten fantastisk. Jag tycker att det är lika fint på vintern som på sommaren. Jag har ju inte gått på ett tag, eftersom det har varit för mycket snö, men det går säkert att skida här uppe också, bara man är försiktig, för det går ju nerför ganska abrupt ibland. Det är perfekt att gå här efter en lång skoldag.

2 kommentarer:

  1. Ahh du vågade gå där ,var det inte otrolig halkrisk ?Jag har varit mest inne ,känns ju kymigt nu då jag ser hur mycket du klarat av. !!:)

    Jag har faktiskt också samma sorts broddar ,så det borde funka !
    Himla vackra bilder du har igen eller förresten alltid !

    SvaraRadera
  2. Det var ganska halt, faktiskt, men jag gick försiktigt och hade grova låga stövlar på mig. Jsg klarar nog inte av så mycket, men jag blir inspirerad av ljus, frost, moln, snö eller något annat, och då måste jag bara bege mig ut och fotografera, så det är det som driver mig! Dina bilder är också jättefina och inspirerande!

    SvaraRadera