fredag 1 februari 2013

Promenad på isen

Det har varit soligt och vindstilla idag. En riktigt vacker vinterdag igen. Vintern är en vacker årstid när solen skiner. Mats och jag for ner till Snäckö. Här är en bild av sjön utanpå banken. Som synes är isen ganska rutten där.
Det är inte så mycket bättre utåt Stråket.
Man vill ju att det ska se ut så här på våren, men nu vill alla bara att isen ska bli tjockare, så att man kan åka på den. Inomskärs är isen dock fortfarande stark. Vi gick mot Brändskär från Snäckö, bara för att det var så fint ute.
Långa vinterskuggor. :-)
Brändskär:
Vattnet har stigit och sjunkit lite om vartannat. Det ser vått ut, men är hård is:
Berg under isen:
Mörören i eftermiddagssol:
Brändskär igen.
Mörören:
Brändskär:
Jag stod på hålet där vi haft näten, men det var fastfruset och får väl förbli det nu i alla fall. Vi skulle till färjan och hämta ett paket, så vi måste gå tillbaka och hade lite bråttom. Här är lite bilder från när vi gick tillbaka till Snäckö.
Det var lugnt och vindstilla på isen idag. Annars kan det ju vara fruktansvärt kallt, så den är inte att leka med om man inte har tillräckligt med kläder på sig. Det är väldigt bra motion också, eftersom det är lite jobbigare att gå på is. Idag var den ganska sträv, men det är bra motion ändå. Vi for i alla fall till Alfågeln sedan och Mats hämtade sitt paket. Alfågeln är också vacker med sin vita färg, särskilt i vinterskymningsljuset.
Nu har Mats satt en stek i ugnen och vi ska bada bastu och ta kväll. I morgon bitti ska jag till gymmet. Det ser jag fram emot. Mats ska skruva på ena skotern med L, nu när han fick reservdelar på färjan.

2 kommentarer:

  1. Härligt att du tagit med så många isbilder för mej som inte kommit mej iväg dit ut!
    Det påminner mej om barndomstidens ständiga isliv ..förstår eg inte hur vi klarade oss

    SvaraRadera
  2. Ja, det kan man nog fråga sig, men man var ju så van med is och isfiske att ni säkert hade koll på ett annat sätt än folk har idag kanske. Vi håller oss till säkra isar och chansar inte. Jag älskar att vara på isen. Marskil är ju alltid säkert, så där kan man nog gå oavsett. De har kört bil länge där.

    SvaraRadera