måndag 3 augusti 2015

Södra sidan av Brändskär

Idag promenerade Mats och jag till södra delen av Brändskär. Det är lite oländigt att gå dit, eftersom det är en massa enbuskar och vass och kärr i vägen. Det går dock att gå dit om man har stövlar på sig och helst långbyxor också. Det är värt det, för det är väldigt fint där. Stranden används ganska mycket av andra också. Mittemot Brändskär ligger Killingskär med sin berömda puns, eller pujns, hur man nu väljer att skriva dialekten. I alla fall fick jag orsak att slå upp betydelsen i SAOB idag. Om det inte finns en annan dialektal betydelse, så får jag det till att det betyder ett verktyg att trycka med. Så här ser denna ut i alla fall.
Det var fint att simma i dag. Vi simmade ganska länge. Det finns många fina platser på södra sidan. Jag tog några bilder.
Vi var riktigt hungriga när vi kom tillbaka till norra sidan. Vi grillade kycklinglår, fyllda paprikor och hela små lökar från landet. Förutom detta grillade vi också blomkål. Det är en ny favorit. När kålen har grillat ett tag i folie, öppet paket, så lägger man till smör, chilisås och riven ost och grillar lite till. Det blir supergott. Det var en fin dag idag med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar