tisdag 2 augusti 2016

Trädgårdsarbete

Vi har varit på flera kalas och bjudit folk till Brändskär, samt varit en sväng till fasta Åland, så det har varit dåligt med bloggandet nu i några dagar. Jag blev också trött på att det såg så stökigt ut här hemma, att jag måste ägna en dag åt att städa, tvätta och greja med ett och annat igår. Igår började jag sen också att ta itu med trädgården. Jag bar alla blomkrukor till stenpartiet, i stället för att ha dem på altanen, och är otroligt nöjd med hur det blev. Jag ska dock ta hit trimmern från Lemland, så blir det ännu bättre.
Idag har jag tagit upp löken. Jag har ju försökt täckodla i många år, men har aldrig lyckats få ihop tillräckligt med gräs. Tack vare att jag tog hit gräsklipparen från Lemland med samlare i våras, har jag äntligen fått så mycket gräs att det har funkat som en riktig täckodling. Det märks på löken, om inte annat. Jag har aldrig fått så här stora lökar.
Så fort det blev tomt fyllde jag upp platsen med nya jordgubbsplantor. Jag tog flest revor från plantorna jag köpte i somras, men fyllde på med några revor från de gamla plantorna.
Jag skördade den första squashen idag. Jag har dock flera på kommande. Det är två olika sorter, så de ser lite olika ut. Det är så roligt när man börjar kunna skörda i den egna trädgården.
Solrosorna har just börjat blomma också, så det är fint att sitta i stolen, som alltid står i trädgården, med en av kattorna i famnen.
Jag tror att jag måste plocka in en bukett sen, när det blir ännu fler av dem.
Jag har inte köpt frön från en trädgårdshandel, utan har sått fågelfrön. Den stora skillnaden är att blommorna inte blir lika stora och stjälken blir kortare. Dessutom blir det inte bara en stor blomma, utan många små sidoskott med blommor. Jag tycker dock att de är fina.
Nu gäller det att vattna, så att de nya jordgubbsplantorna rotar sig. Jag ska också köpa lite frön när jag kommer till stan, och utnyttja det tomma området som har vilat i väntan på tillräckligt med gräs i sommar. Kanske det blir brysselkål eller broccoli, vi får se. Jag ska inte ha jordubbar där, eftersom jag planerar att ha lök där nästa sommar.

2 kommentarer: