tisdag 31 januari 2017

Pärnu

I torsdags kväll åkte vi till Kumlinge på fullmäktigemöte. För ovanlighetens skull åkte vi inte tillbaka till fasta Åland, utan stannade på Kumlinge. Vi gick istället upp tidigt på fredagsmorgonen och åkte till färjfästet. Dit kom också våra goda vänner. Vi parkerade sen vår bil i Torsholma och åkte med våra vänner mot Helsingfors. I Helsingfors körde vi ombord på m/s Finlandia och åkte mot Tallinn. Vi åt också buffét ombord. Det hann bli mörkt och dimmigt innan vi kom iland. Vi började i alla fall köra mot Pärnu. Det var svårt att se vägen ibland, eftersom de vita linjerna på vägen var bortnötta och reflexstolparna så smutsiga. Det var så dimmigt att vi knappt såg något alls med helljusen på heller. Vi fick köra ganska långsamt, med andra ord, men fram kom vi till slut. Det var nog skönt att stiga ur bilen då. Hotellrummet var fint.
Badrummet var lyxigt med extra fint kakel.
Vi var ganska trötta, men satt ändå uppe och pratade ett tag. På morgonen gick vi upp ganska tidigt och gick ner till hotellets restaurang. Hotellet kändes nytt och ljust och fräscht.
Vi åkte och handlade lite och sen när vi kom tillbaka bytte vi om och gick till spaavdelningen. Det var verkligen fint. Vattnet i poolen var varmare än det brukar vara och det fanns många olika bastur. Mina favoriter var saltbastun och ångbastun. Vi gick upp efter några timmar och klädde på oss och gick till restaurangen. Jag beställde pilgrimsmusslor. De var riktigt goda.
Sofforna i receptionen var lite speciella. Lamporna ovanför är gjorda av porslin. Snyggt!
Fåtöljerna i receptionen är också snygga.
Här är hotellets bar.
Vi bytte om igen efter maten och simmade och badade hela eftermiddagen. Vi bokade bord i restaurangen till kl.20 och det var lagom att stiga upp och klä på sig igen då. Jag beställde älgtartar, eftersom det skulle vara aioli till, men det var bara några gröna fläckar som smakade vitlök. Annars var det inget fel på den.
Till huvudrätt valde jag oxfilé tournedos.
Vi gick och lade oss tidigt på lördagskvällen, eftersom vi skulle stiga upp tidigt på morgonen. Vi åkte vi 8-tiden. Det var intressant att se Estland nu när det var ljust. Här kommer m/s Finlandia in till hamnen i Tallinn.
Vi åt smörgåsbord ombord igen, vilket var bra, eftersom vi inte skulle ha tid att stanna förrän vi kom fram till Osnäs. Vi kom fram till Vartsalafärjan precis i tid, vilket var skönt, eftersom vi hann med m/s Viggen och sedan m/s Alfågeln då. Vi hade annars fått åka till Åbo och ta m/s Grace, vilket ju är trevligt annars, men inte när man ska jobba dagen efter och kommer hem sent. Det var skönt att komma hem efter en lång dag på väg. Resan tog 15 timmar. Jag kände mig lite mosig i skolan idag, men jag åkte till gymmet efter jobbet i alla fall, vilket var skönt. Nu ska jag dock gå och lägga mig, för nu börjar jag bli riktigt trött. Det var en fin resa och vi hade verkligen roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar