torsdag 1 augusti 2013

Bistorp i Lemland

Idag har Mats och jag varit i stan. Vi åkte till Lyyski fastigheter och sedan till Andelsbanken och skrev på papper för husköp och huslån. Vi har köpt ett hus i Bistorp i Lemland. Jag ska jobba på fasta Åland i vinter och Mats har tröttnat bo att bo i lägenhet i stan under lagtingsperioderna, så nu ska vi bo på landsbygden, oavsett var vi jobbar. Här är lite bilder på huset och trädgården, samt utsikten från vardagsrummet och trädgården ner till Lumparn: Vi har en liten roddbåt som ingick i köpet, så den ska vi väl ro i på sensommarkvällarna. Stranden används av några familjer och det är sandstrand. Det är väldigt grund en bra bit ut, för det är sandbankar under ytan. Vi kommer ju inte dit med Petronella, så det är bra att det finns en liten roddbåt på stranden.Här är en liten uteplats, som man kan tänka sig att ha ett bord eller några stolar på. Annars är ju verandan fin.Vi ska flytta in under augusti, så det kommer bilder inifrån lite senare. Vi var dit idag på vägen ner till Långnäs, men vi hade inte så mycket tid på oss. Jag ska jobba som ambulerande timlärare för elever med annat modersmål än svenska. Jag ska jobba i fem olika skolor på norra Åland, dvs. Rangsby, Ödkarby, Geta, Sund och Vårdö. Jag ser fram emot att börja. Det ska bli riktigt intressant. Det är ett moderskapsvikariat på ett år, så vi får väl se vad som händer nästa år.

6 kommentarer:

 1. Ser härligt ut! Ska bli roligt att komma och hälsa på sen när ni har flyttat in. ;-)

  SvaraRadera
 2. Ja, det ska bli roligt att visa det sen!

  SvaraRadera
 3. ah ..i Bistorp har jag bott några år ,jag trivdes där.
  Lägenhetsliv hja..Härligt att ni hittat ett hus ni gillar menTråkigt att det blir ännu färre här ute på ön ,ni kommer väl ändå att vara här ibland.

  SvaraRadera
 4. Ja, vi kommer ju att vara här hela tiden på helgerna och loven. Vi flyttar inte bort. Mats har ju redan arbetat borta, och nu gör jag det igen, så får vi väl se vad som händer sen.

  SvaraRadera
 5. Grattis! Vad fint det är. Bekanta trakter från barndomen. Vi hyrde en stuga där när jag var barn. Stugan påminde mycket om just ert hus men den var något mindre. Stranden minns jag så väl! En härlig sandstrand och långgrunt.

  SvaraRadera
 6. Tack! Det kan ändå vara det här huset. Det byggdes 1972, men är tillbyggt, så är mycket större nu är det var ursprungligen. Det är väldigt fint här, och stranden är verkligen underbar!

  SvaraRadera