måndag 18 januari 2016

Snöskottning

Jag försökte skynda mig hem idag, så att jag skulle hinna skotta innan det blev mörkt. Det gjorde jag mer än väl, för nu börjar det faktiskt också märkas att det blir ljusare för varje dag. Jag måste ta några bilder av huset täckt av snö.
Jag tänkte gå ner till sjön, men ingen har brytt sig om att ploga dit, så jag får göra det en annan dag.
Jag kan inte riktigt lita på att snön bär mig, så jag får nöja mig med att fota på håll.
Grenarna är ganska nedtyngda nu.
Vi har fått ett naturligt insynsskydd också.
Det tog en stund att skotta fram gångarna jag gjorde när det snöade i torsdags. Jag har gett fåglarna mera mat nu också, när jag kommer fram till trädet. Det kändes att det höll på att bli kallare medan jag skottade, och det är -9°C nu. Det är tur att vi tog med oss ved från Kumlinge, för det blir nog ett itag när jag måste skotta mig fram till vedlidret här i Lemland. Det är så enkelt på Kumlinge, där Mats plogar allt med traktorn och kör fram en häck med ved till trappan, bara att gå och hämta i. Vi skulle behöva ha en traktor här också. Nåja, det går riktigt bra så här också. Jag får motion och frisk luft, och det är ju bra. Mats är på middag på svenska konsulatet i kväll, så jag äter ensam. Jag ska passa på och se på en serie som jag inte har sett förut, Quantico. Jag tror att den är bra.

4 kommentarer:

 1. Har du serr downton abbey? annars rekomenderar jag den verkligen! Helt underbar!

  SvaraRadera
 2. Hej Åsa! Nej, jag har faktiskt inte sett Downton Abbey, eftersom jag missade det från början. Sen ville jag inte börja se mitt i. Jag ska nog ta mig för att se hela någon dag! Jag kan tyvärr inte rekommendera Quantico. Jag har inte ens orkat se klart den, för jag tyckte att den var så dåligt gjord, tyvärr, jag som ville gotta mig i något smarrigt!

  SvaraRadera
 3. Kul att se Helges huvud sticka upp från altanen på 3:e bilden, han undrade nog vad du gjorde där ute i snön...

  SvaraRadera
 4. Han pep högt och försökte följa efter, men det var så mycket snö, att han inte hängde med. Jag gick ju på vägen. När jag gick tillbaka kom han springande åt andra hållet i stället! :-)

  SvaraRadera