Vårbruk- och blommor

Idag har jag äntligen fått hem jordfräsen. Den har krånglat och stannat hela tiden. Mats grejade lite på den, så nu har jag kört i jordgubbslandet och i resten av landet. Det känns bra, att det inte ser ut som om vi odlade bara maskrosor längre. Det har varit en varm och vacker dag, men nu på kvällssidan har det blivit svalare. Vi ska äta fågelsoppa i kväll. Det ska bli gott. Sedan blir det bastu. Vi måste väl se på Schlagerfestivalen också, det är väl lite roligt. Nu har äppelträden börjat blomma. Det är verkligen vackert.
Vårt körsbärsträd frös i fjol, så vi fick inga körsbär i höstas, men nu verkar det ha hämtat sig, för det är i alla fall en massa knoppar på det. Vi får hoppas att det blir mycket körsbär i år.
Nu blommar även Fänrikshjärtat. Det börjar vara blommor och knoppar överallt. Jag har placerat ut Fänrikshjärta lite överallt i trädgården faktiskt, de är så fina.
Mahonian fick vi av B för flera år sedan. Den mådde inte bra och har inte mått bra här heller. Den är känslig för kyla också, tror jag. Nu blommar den för första gången och det är riktigt roligt.
Från vårt vardagsrum har vi ju utsikt över Annagården på vintern. På sommaren har vi däremot utsikt över denna underbara häck. Den blommar så intensivt den här tiden. Den är nog vacker även när den inte blommar, dock inte på vintern.

Kommentarer

Populära inlägg