Salungarna, Blåskär och Jungfruskär

Igår åkte vi med vår vän Benny på uppdrag till landskapets naturskyddsområden för att räkna sjöfågelpar. Vi åkte med jolla, vilket är ett mycket behagligt sätt att färdas på sjön. 

Vädret var perfekt för uppdraget, eftersom det inte var för varmt, och inte heller blåsigt eller för kallt. Här är Salungarna. Vi gick inte iland, eftersom det stör fåglarnas häckning. 
Vi såg ganska många par sjöfåglar av olika slag, vilket var roligt, eftersom de har ökat lite i antal. 
Det var en halo runt solen och det regnade mycket riktigt på hemvägen. När vi ändå var i trakterna åkte vi också över Skiftet till finska sidan, till Jungfruskär. Det finns en naturstig där, som vi ville utforska Det är ju bästa tiden nu, när naturen är som vackrast, men det inte är några människor i farten. Det var en verkligt fin naturstig. 

Det fanns vackra blomsterängar och samtidigt utkikstorn över havet. Varierande och intressant. Det fanns också gamla kanoner och annat sen kriget, men det är inte så intressant för mig. Jag fotograferade inte något av detta. Det var en riktigt fin dag på sjön och vi var riktigt nöjda med vår fina dag på sjön.

Kommentarer

Populära inlägg