Växtlighet, böcker och Helge

Det börjar hända lite i odlingarna nu. Potatisen har tagit fart, om det nu beror på hötret eller värmen och bevattningen vet jag inte, men en kombination, kanske. 
Löken växer också bra, och jag har till och med fått några fänkålsplantor, trots att fröna var väldigt gamla. 
Jordgubbsplantorna som jag planterade väldigt sent på hösten hade inte ens kommit upp i början av sommaren, men nu tar de sig. 
Det finns till och med kart, så kanske vi får någon jordgubbe redan i sommar. 
Jag har lite chilifrukter på gång också. En har blivit svart, vilket nog beror på att det var så kallt ett tag efter att jag planterat ut plantorna.
Jag fick plantor, som ser ut som aubergine, av en kollega i vintras och när vi körde ut dem hit till Brändskär och planterade ut dem tog de lite stryk, men nu är något på gång. 
Det är så roligt med odling. Det är spännande att se vad som växer. Helge har följt mig idag, som han brukar. Först lade han sig under spången när jag var på norra sidan och fyllde på i vattenkannorna. 
Sen följde han med till södra sidan när jag vattnade där. 
Sedan gick jag till norra sidan igen, så då fick han igen flytta sig, stackaren! Jag vattnade prydnadspumporna, som växer så fort, med tanke på att jag bara sådde fröna för några veckor sen. 
Jag sådde lite fler frön idag. Jag sådde de sista salladsremsorna, samt lite mer persilja och dill. Jag får nog koordinera vattningen bättre i morgon, dock, för Helges skull. Nu ligger han på köksbordet. Han vill vara där vi är. Mats har just avslutat ett Teamsmöte vid köksbordet och jag har läst i Jussi Adler-Olsens Natriumklorid i soffan. 

Den är tyvärr snart slut. Den är så bra att jag inte vill att den ska ta slut, samtidigt som jag vill fortsätta läsa, så klart. Jag har snart inte så många böcker kvar att läsa, så det får nog snart bli en beställning till från Adlibris. Jag har många digitala böcker i och för sig, från Amazon, kanske runt 20, så jag är ju inte helt utan läsning, men det är bra att ha både och, ifall det inte är soligt, så att jag kan ladda telefonen. 

Kommentarer

Populära inlägg