måndag 8 juli 2013

Blåst och kyla

Idag blåste det redan när vi steg upp och det har fortsatt hela dagen. Frågan är om det inte har blivit värre under dagen. Vi har dock ändå varit ute i blåsten för idag har vi gjutit plintarna till dasset på Brändskär. Här ser man själva platsen och plintarna. Det kan verka som en underlig plats, men jag tror att det blir bra när det blir klart. Vi har inte bestämt var bastun ska stå, men den kommer inte att stå här i alla fall. Dessutom vill jag gärna ha en fin utsikt och kunna sitta och titta ut genom fönstret. Jag tog en bild från platsen som blir inne i dasset sedan. Åt ena hållet är detta utsikten:Åt andra hållet, eller om vi ska ha ett litet fönster i dörren, så blir detta utsikten:Jag tog en bild av plintarna och en del av grundstommen.När vi hade gjutit klart gick Mats med snöret en stund, så jag tänkte att jag hinner fota lite, förutom dasset. Här är insjön som förr skiljde den ena delen av Brändskär från den andra. Nu är det så grunt i ena änden åtminstone, att det är som en holme, men förr kunde man åka båt mellan de två delarna.Nu blommar också Johannesörten och det finns ganska mycket Johannesört på Brändskär.Den är ganska fin och doftar vilt. Jag fick också syn på en underlig växt, som lyser röd på avstånd. På nära håll liknar den en flugätande blomma som brukar säljas som krukväxt, men jag har ingen aning om de växer vilt i vårt klimat. Den ser ganska underlig ut i alla fall.Nu ska plintarna härda i några dagar, så vi ska arbeta lite mera på bryggan i morgon. Kjolen ska göras klar och många, många skruvar ska skruvas i ännu. Det är tur att det finns jobb, för vad skulle vi annars hitta på? :-) Jag hoppas att det blir varmare än i dag, för vi höll på att blåsa bort idag i alla fall.

4 kommentarer:

 1. Tack nu kan jag igen läsa dina inlägg . ;)
  då jag använder den adress du sände.
  Intressant med den där speciella växten ,hoppas du kan hitta vad den kallas?Den ser ut att vara nån sorts suckulent,..
  Men från blogg listan ,kommer jag bara in på en översikt över dina inlägg och då jag klickar för att läsa nåt av dem meddelas att bloggen är borttagen.Jag,kan ju gå från den nya länken
  Jag berättar bara för att du ska veta om det,
  ifall det är fler som inte kan hitta dej.


  SvaraRadera
 2. Hej! Tack för att du skriver om länken. Jag ska kolla att det inte är den gamla länken som finns kvar ännu! Ja, den ser ut som en suckulent, faktiskt, men växer samtidigt på samma växtplats som mossor. Jag kanske hittar den.

  SvaraRadera
 3. Hej Ulla-Karin!
  Jag tror att växten med gula blommor är strandlysing (videört), Lysimachia vulgaris och inte Johannesört. Den andra växten är Daggört (rundsileshår) eller Stor daggört (storsileshår) eller hybriden mellan dom. Dom är köttätande växter. Dom trivs inte inomhus. Har testat. Sköna sommardagar!// marjut

  SvaraRadera
 4. Hej! Tack för din kommentar! Vad glad jag blir! Jag såg att den gula växten inte hade samma blad som Johannesört, efter att jag skrivit i bloggen, men nu vet jag ju då att den heter strandlysing eller videört. När det gäller den andra är det ju roligt att få bekräftat att den är köttätande! Tack igen! :-)

  SvaraRadera