torsdag 4 juli 2013

Utfärd till Kökars skärgård

Vi har just kommit hem från en utfärd med båten till Kökars skärgård. Vi har varit borta i två nätter och har haft det väldigt fint. Första natten åkte vi till en holme nära Kyrkogårdsö och låg där. Den var väldigt fin. Här ligger Petronella bredvid Rex.
Vi grillade på kvällen och simmade och hade det trevligt. Det fanns fina stenformationer och en intressant gul lav där, som jag måste fota naturligtvis.
Linjetavlan passar in i bilden färgmässigt sett, tycker jag! :-)
Det fanns också fina strandblommor, som jag borde veta vad de heter, men det gör jag inte. De är vackra i alla fall.
På onsdagen åkte vi in till Kökar och träffade en bekant till vår vän B. Vi gick sedan till Brudhäll och åt lunch. Det var helt ok pris och väldigt gott, samt rikligt med sallad, så vi var väldigt nöjda. Dessutom ingick kaffe efteråt. Mycket bra. När vi for från Brudhäll åkte vi till östra sidan på Kökar och utforskade olodade vatten. Det är en skärgård som är helt orörd verkar det. Det fanns inga stugor och på grund av att vattnen är olodade såg man inga båtar heller. Intressant. Vi hittade en vik som var lika ostörd som överallt annars och tillbringade en trevlig kväll med att grilla och simma. Vi gick upp tidigt i morse och började åka tillbaka, och nu är det regnigt och mulet, så vi prickade in den lilla resan perfekt. Kattorna kom genast fram när vi kom hem, så det var ju skönt. Det är roligt att vara borta, men väldigt skönt att komma hem också.

2 kommentarer:

  1. Himla ljuvliga bergsbilder du tagit här ..också

    SvaraRadera
  2. Tack, Eva! Bergen var väldigt speciella där!

    SvaraRadera