lördag 15 december 2012

Gym och snö

Idag vaknade jag samma tid som vanligt, dvs. 6.30, då när jag i vanliga fall stiger upp och läser tidningarna innan jag går till skolan. Idag beställde jag även Hbls nättidning, så nu kan jag gotta mig i den också.
Så här vackert var det igår kväll, men idag är det snöstorm. Jag hade bestämt mig för att åka till gymmet idag, så efter att ha eldat så grävde jag fram bilen och gav mig iväg. Det var så mycket snö vid skolan att jag inte tror att jag skulle ha tagit mig torrskodd till gymdörren, så jag gick via skolan istället. Bara för att se hur det såg ut vid gymtrappan, så tittade jag ut genom fönstret på dörren där. Det var så mycket snö att man inte ens såg att det är en trappa, så jag har ju tur som har nyckel till skolan. Idag blev det hård styrketräning. Jag tog så mycket vikter jag bara orkade och gjorde så många repetitioner jag orkade, för att riktigt träna ordentligt. Sen var mitt mål att springa 10 km, men löpbandet stannade vid 5km. Det stannade bara tvärt, utan varning, så det var lite förvånande. Det här har hänt mig en gång förut, så jag tänkte att det är väl meningen då. Jag försökte inte starta om och börja igen. Jag fick i alla fall träna mer när jag kom hem, för det hade ju naturligtvis blåst upp en massa vallar bara på den korta tid jag var ute. Det gick bra att köra in på gården, för snön hade blåst bort på vägen, men sen var det en stor vall framför altanen istället. Medan jag hade bilen parkerad där under natten, så skyddade ju den från snön, men nu var det bara att börja skotta. Här ser man vägen med lite vallar på sidan:
Här är huset med snö på taket och en vall vid väggen:
Nu kan kattorna ta sig ut och kissa i alla fall. Det här snöovädret påminner mig om Laura Ingalls Wilders Den långa vintern. Det var en av mina favoritböcker i serien om Laura, som jag för övrigt läste flera gånger som barn och ungdom. De gjorde "vedträn" av halm och var insnöade en hel vinter. Ändå var de lyckliga och poppade popcorn och hade det mysigt. Naturligtvis är jag nu sugen på popcorn bara därför, men idag ska det bli LCHF-pizza med parmaskinka. Lyxigt och mumsigt. Jag har ätit lite mer kolhydrater än vanligt denna vecka på grund av olika omständigheter, och det har inte varit bra för min mage. Jag har varit uppsvälld och haft ballongmage, och det mår man ju inte så bra av, så nu ska jag passa på att äta strikt LCHF när jag är hemma hela helgen. Det blir i alla fall vackert med all snö. Här ser man till exempel köksfönstret inifrån. Det är äkta snö, helt utan sprej! :-)
Nu ska jag njuta med levande ljus och en sprakande brasa och tänka hur bra jag har det inne i brasvärmen.

4 kommentarer:

 1. Men varför ta bilen för att gå på gym och springa??? ;-)

  SvaraRadera
 2. Det ska vara lite komplicerat här i livet! :-)

  SvaraRadera
 3. Roligt att se dina bilder. Jag tackar för det. Hälsar Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du tycker det, Birgitta! Hoppas att du har det bra och njuter av att vara nybliven pensionär! :-)

   Radera